Selecteer een pagina

Op 12 oktober 2017 hebben onze leden een bezoek gebracht aan de firma Delta Safety in Rotterdam. Delta Training is internationaal opleider op het gebied van veiligheid. Zij focussen zich zowel op de offshore alsmede onshore markt, waar de petrochemische industrie een belangrijk segment is. Het trainingscentrum is modern, professioneel, ruim, volledig ‘indoor’ en voorzien van de meest hoogwaardige praktijkmiddelen.

Op het einde van de middag verzamelden we in de indrukwekkende kantine van Delta Safety. Kantine is eigenlijk geen goed woord, gezien Delta Safety van deze ruimte echt een ruim opgezette omgeving maakt waar alle cursisten even kunnen genieten van een stukje ontspanning en een lekkere hap.

Na het ontvangst zijn we met een groep van circa 25 mensen de cursusruimte ingegaan. Managing Director Jasper van den Driest heeft ons welkom geheten en in een presentatie toegelicht wat Delta Safety uniek maakt t.o.v. de markt. Hij heeft zijn team voorgesteld en we gingen aan de slag.

Delta Safety heeft een mooi trainingsprogramma opgesteld voor de leden van de JIDC om zo eens te kunnen ervaren wat de collega’s binnen de chemische industrie ervaren bij bijvoorbeeld brandgevaar. Voor de echte avonturiers was er ook een Sea-Survival training opgesteld en dus ging een groep het zwembad in.
Bij deze natte training, zoals Delta Safety dit noemt, hebben de JIDC’ers geleerd hoe je het beste kan handelen in een noodsituatie op zee. Hoe zorg je dat je lichaam warm blijft en vergroot je je overlevingskansen als je te water raakt?
Bij het andere onderdeel is de groep van circa 15 leden opgedeeld in kleinere groepen om zo 3 onderdelen af te leggen m.b.t. brandbestrijding en ontspanningstechnieken. Delta Safety heeft in haar trainingshal mooie faciliteiten om brandhaarden te simuleren, of zelfs gecontroleerd aan te steken. De leden hebben individueel een ontsnappingsroute afgelegd die door een dikke rook aan het zicht ontbrak en geleerd hoe je het beste kan ontsnappen. Er zijn branden geblust, door middel van water, CO2 en een blusdeken. En tot slot hebben we als groep een ontsnappingstechniek geleerd en geoefend.

Na de trainingen zijn we terug gekeerd naar de gezellige kantine. Onder het genot van een heerlijke maaltijd hebben we de dag afgesloten en nagepraat. Op dit event waren tevens ook enkele nieuwe leden die met de rest kennis hebben kunnen maken. Al met al weer eens een ander soort event dan we gewend zijn en iedereen heeft het als zeer positief ervaren.