Selecteer een pagina

Na de nieuwjaarsborrel begin januari stond vrijdag 11 april het tweede JIDC event van het jaar op het programma. Deze bijeenkomst werd in meerdere opzichten bijzonder want niet alleen werd gebroken met de jarenlange traditie om op donderdag bij elkaar te komen (er werd vanwege praktische redenen gekozen voor de vrijdagmiddag), maar ook was dit het eerste evenement van het JIDC wat werd georganiseerd in samenspraak met de Young Professionals van het VNCI.

En juist deze mengeling van JIDC’ers en Young Professionals zorgde ervoor dat er veel nieuwe gezichten bij het Congrescentrum van TATA STEEL, de locatie van het event, aanwezig waren. Op het programma stonden onder andere een bedrijfspresentatie, een korte film over het productieproces, een rondrit over het terrein en een walking diner. Nadat de nodige handjes waren geschud en de eerste kopjes koffie waren genuttigd was het tijd voor Arnold Vogelaar, Host Visitors bij TATA STEEL, die op bevlogen wijze uitleg gaf over het reilen en zeilen bij TATA. Aangezien de groep bestond uit jongeren van diverse pluimage – zo waren er buiten commerciëlen ook techneuten en veiligheidsadviseurs aanwezig – werd het een zeer veelzijdige bijeenkomst.
Toen even later de veiligheidsbrillen en modieuze helmen waren aangetrokken was het tijd voor de rondrit, maar niet voordat er een spontane groepfoto kon worden genomen:

Image and video hosting by TinyPic
 

De rondrit zelf was indrukwekkend, spectaculair en het was zeer interessant om eens een blik te kunnen werpen in de keuken van een oer-Hollandse industrie. Met name de hitte, die zelfs van grote afstand voelbaar was, was overweldigend. De reacties vanuit de bus waren dan ook louter positief!

 

Echter, de boog kan niet altijd gespannen staan en daarom werd na een lange dag hard werken koers gezet richting Het Strandhuis, een restaurant met uitzicht op zee. Hier konden de JIDC’ers en YP’s onder het genot van een hapje en drankje bijkomen van alle indrukken en was er volop ruimte om te netwerken!

Hou de website in de gaten en tot het volgende event!